Mollet del Vallès

Rescat d’estudiants

El ministre Wert es veu obligat a rectificar per la pressió social i del propi PP.

Avui coneixem la rectificació que ha fet el ministeri d’educació sobre l’ordre ECD/1997/2013, que ell mateix va promulgar fa quatre dies. Aquesta, modificava els requisits que havien de complir els estudiants per a ser beneficiaris dels complements del ministeri a la beca Erasmus. La normativa ministerial que es proposava era un sense sentit que deixava a milers d’estudiants a l’estacada un cop començats els seus estudis a universitats estrangeres.

Des de la JSC de Mollet trobem encertada la rectificació que respon al allau de crítiques rebudes en les últimes 24h. Molts col•lectius d’estudiants, professors, partits politics i fins i tot la pròpia Unió Europea han expressat el seu rebuig davant aquesta pífia que posava en perill l’estada de molts estudiants a l’estranger. Les últimes actuacions del govern han posat de manifest la política incoherent que esta duent a terme el ministeri d’educació amb Wert al cap davant. No és lògic que decisions que afecten a molts estudiants es prenguin d’un dia per a un altre, sense consulta i sense l’anàlisi pertinent dels efectes. Considerem que el ministeri d’educació ha entrat en una deriva d’incongruència que respon més a les bajanades que se li ocorren al sr. ministre que no pas a una estratègia pedagògica i gestora correcte.

És per tot això que des de la JSC de Mollet volem que durant aquet any de marge que finalment tenim, obrim un debat sobre les beques de mobilitat. Aquet ha de partir de la base d’un increment de la partida per a l’Erasmus que permetin una beca digne als estudiants. A més, volem que aquestes beques s'atorguin amb criteris de renda transformant un ajut que actualment és regressiu en un de progressiu.